Orri honek cookiak erabiltzen ditu zure hizkuntza konfigurazioa gordetzeko besteak beste.

Jokin Lizeaga

'Entrenamendua eta teknika mendi-lasterketetan' ikastaroaren zuzendaria

1979an jaiotako Urnietako korrikalari hau Heziketa Fisikoan lizentziatua eta Mendi-lasterketetan aditua da. Mota horretako probetan parte hartzen du eta prestatzaile fisikoa da, baita Mendi-lasterketetako Euskal Selekzioko eta Ternua taldeko kide ere. Bestalde, 2009. urtean “Chaberton Marathon” delakoan (Trail-eko Munduko Kopan) lortutako garaipenak bultzatu zuen bere ibilbidea esparru horretan. Beste lorpen garrantzitsu bat erdietsi zuen Zegaman (Munduko Kopan) 2012an, bertan bosgarren postuan helmugaratu baitzen. Urte horretako “Marathon Montclam” (Sky Race-ko Munduko Kopa) proban garaile irten zen. Bere palmaresa garaipenez beterik dago: Arratzu Urdaibai, Mello Saria, Donostia-Hondarribia, Integral de Valdecebollas, Urnietako Mendi Lasterketa, Trail Montan Aspe, Boca del Infierno, Senpere Trail... Ezin da ahaztu Zegama-Aizkorrin markarik onena egin duen euskal lasterkaria dela: 3 h 59 min 11 s. Bere egungo erdiespen garrantzitsuena Munduko Kopan lortu du, Sailkapen Nagusian hirugarren geratu da eta. Aldi berean, Jokinek hainbat lasterkariren entrenatzaile gisa egin du lan urte askotan zehar. Euskal Selekzioko talentu gazteekin zein eliteko korrikalariekin lan egin du; munduan goi mailan dauden Manuel Merillas, Aritz Egea eta Jordi Gamitorekin, besteak beste.